Een heerlijke quiche met zoete sjalotten en romige geitenkaas
40 minuten
6 porties
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
6 gram Italiaanse kruiden
4 eetlepels olijfolie
5 teentjes knoflook, fijngesneden
400 gram sjalotten, in ringen
1 eetlepel bruine basterdsuiker
8 plakken quichedeeg
7 eieren, waarvan 4 gekookt
250 ml kookroom
150 gram zachte geitenkaas
3 sneetjes volkorenbrood, in grove blokken
4 eetlepels zonnebloemolie
1 takje tijm
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 597
VET: 36,4 gram
VEZELS: 3,7 gram
EIWIT: 20,4 gram
KOOLHYDRATEN: 44,3 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 °C.
Smoor de knoflook 1 minuut in de olijfolie. Voeg de sjalotten en basterdsuiker toe. Laat 15 minuten sudderen en roer regelmatig.
Bekleed een springvorm van ø 24 cm met bakpapier en verdeel het quichedeeg hierover. Maak als laatste een opstaande rand van het deeg.
Klop 3 eieren met de Italiaanse kruiden, kookroom en eventueel zout en peper door elkaar.
Verdeel de sjalottenmix over het quichedeeg en schenk de eiermix eroverheen.
Druk met je vingers het quichedeeg tot een mooie rand. Brokkel tot slot de geitenkaas over de quiche.
Bak in het midden van de oven de quiche in 20 minuten gaar.
Pel ondertussen de gekookte eieren en maak er plakjes van.
Bak de blokken volkorenbrood in de zonnebloemolie goudbruin en schep ze op keukenpapier.
Haal de quiche uit de oven, snijd de gekookte eieren in plakjes en beleg de quiche hiermee.
Ris de tijmblaadjes van het takje en strooi ze over de quiche. Leg als laatste de volkoren croutons erop.
Serveer de quiche in zijn geheel of snijd in punten en verdeel over 6 borden.
Tip!
Nog 3 dagen te bewaren in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je