Recept - Pompoen kruidcake - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Pompoen kruidcake

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Kruidcake met chocolade

Wist je dat je cake kunt bakken met groente?

75 minuten

12 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen, in blokjes
  • 1 theelepel zout
  • 450 gram kruidcake mix
  • 200 ml lauwwarm water
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 1  theelepel citroenrasp
  • 75 gram witte chocolade
  • 75 gram melk chocolade, niet te fijn gehakt

CALORIEËN: 197

VET: 8,7 gram

VEZELS: 0,8 gram

EIWIT: 3 gram

KOOLHYDRATEN: 26,1

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Kook de pompoen in ongeveer 12 minuten gaar in een pan met water en zout.
  3. Giet de pompoen af en stamp het daarna met een pureestamper, er mogen stukjes inzitten.
  4. Meng de kruidcake mix met het lauwwarme water tot een glad deeg. Spatel de puree van pompoen erdoor.
  5. Schep het beslag in de beklede bakvorm.
  6. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake en als die er schoon uitkomt, is de cake gaar.
  7. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Na 15 minuten kan de cake uit de vorm worden gehaald.
  8. Smelt de witte chocolade in een kom die boven kokend water hangt (au bain marie).
  9. Maak strepen over de cake met de gesmolten chocolade. Strooi daarna de gehakte melkchocolade erover.
  10. Laat dit hard worden in de koelkast en dek daarna af met vershoudfolie.
  11. Haal de cake op tijd uit de koeling zodat de cake niet te koud is en snijd in 12 plakken.

Tip!

Ook lekker met pure chocolade in plaats van witte chocolade.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je