De prachtige kleuren uit de natuur komen terug in dit herfstgerecht
50 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
5 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
800 gram pompoen
1 rol vers bladerdeeg uit koeling (270 gram)
150 gram camembert, in plakken
50 gram ongezouten noten
3 theelepels Italiaanse kruidenmix
1 ei
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 469
VET: 29,9 gram
VEZELS: 4 gram
EIWIT: 18,5 gram
KOOLHYDRATEN: 29,5 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de pompoen doormidden en schep de zaden en draden eruit.
Snijd daarna in plakken van 1 cm dikte en leg op het bakpapier. Rooster 15 minuten in de hete oven. Haal vervolgens de pompoen met bakpapier van de bakplaat.
Leg er nieuw bakpapier op en daarop het bladerdeeg. Prik met twee vorken het binnen vlak in.
Beleg met pompoen maar houd 3 cm van de rand vrij. Voeg daarna de camembert, noten en 2 theelepels Italiaanse kruiden toe.
Vouw het deeg aan de rand over de vulling en druk dit stevig aan. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi daar 1 theelepel Italiaans kruiden overheen.
Bak de plaattaart 15 minuten in de oven. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Tip!
Ook lekker met brie in plaats van camembert.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je