Recept - Pittige krokante bloemkool - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Pittige krokante bloemkool

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Pittige krokante bloemkool

Heerlijk als gezonde snack of borrelhapje

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 350 gram bloemkool, in roosjes van ongeveer 3 cm

Voor het beslag

  • 100 gram bloem
  • 125 ml water
  • 3 eetlepels piri-piri kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Peper en zout

Voor het paneermengsel

  • 50 gram paneermeel
  • 50 gram bloem
  • 1 eetlepel piri-piri kruiden

Voor de yoghurtdressing

  • 50 gram volle yoghurt
  • 1 eetlepel bieslook, gehakt
  • Zout en peper

CALORIEËN: 256

VET: 2,9 gram

VEZELS: 7,9 gram

EIWIT: 10,1 gram

KOOLHYDRATEN: 47,7 gram

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, het water, de kruiden en de specerijen samen tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng voor de paneer de bloem, het paneermeel en de piri-piri kruiden door elkaar.
  3. Haal de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en daarna door de paneer.
  4. Frituur de bloemkoolroosjes in 3 tot 4 minuten goudbruin op 180 °C en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  5. Roer voor de dressing de gehakte bieslook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de gefrituurde bloemkool met de yoghurtdressing.

Tip!

Varieer met kruiden en dips!


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je