Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
350 gram bloemkool, in roosjes van ongeveer 3 cm
Voor het beslag
100 gram bloem
125 ml water
3 eetlepels piri-piri kruiden
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Peper en zout
Voor het paneermengsel
50 gram paneermeel
50 gram bloem
1 eetlepel piri-piri kruiden
Voor de yoghurtdressing
50 gram volle yoghurt
1 eetlepel bieslook, gehakt
Zout en peper
CALORIEËN: 256
VET: 2,9 gram
VEZELS: 7,9 gram
EIWIT: 10,1 gram
KOOLHYDRATEN: 47,7 gram
Bereidingswijze
Meng de bloem, het water, de kruiden en de specerijen samen tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout.
Meng voor de paneer de bloem, het paneermeel en de piri-piri kruiden door elkaar.
Haal de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en daarna door de paneer.
Frituur de bloemkoolroosjes in 3 tot 4 minuten goudbruin op 180 °C en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Roer voor de dressing de gehakte bieslook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gefrituurde bloemkool met de yoghurtdressing.
Tip!
Varieer met kruiden en dips!
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je