Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
Een halve ui in grote stukken
10 gram knoflook
28 ml zoete ketjap (ketjap manis)
12 gram sambal manis
10 ml zonnebloemolie
17 ml citroensap
Peper en zout uit de molen
400 gram kipdijfilet, in stukken van 2×2 cm
CALORIEËN: 289
VET: 18,6 gram
VEZELS: 0,4 gram
EIWIT: 19,1 gram
KOOLHYDRATEN: 6,2 gram
Bereidingswijze
Dompel 8 satéprikkers in water, dan verbranden ze niet tijdens het bakken.
Maal de ui, knoflook, sambal, ketjap en zonnebloemolie in de keukenmachine of met een staafmixer fijn. Maak de marinade naar wens op smaak met peper en zout en citroensap en schep in een kom.
Leg de kipdijen in de marinade en roer goed door zodat alle stukjes gemarineerd worden. Laat 12 minuten staan.
Haal de prikkers uit het water en rijg daar 3 of 4 stukjes vlees aan. Bak de saté 7 minuten in een koekenpan op een niet te hete warmtebron tot de kip gaar is.
Serveer er rijst, satésaus en zoetzure komkommer bij.
Tip!
Ook lekker bij een barbecue.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je