Recept - Pittig gemarineerde kipsaté - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Pittig gemarineerde kipsaté

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
gemarineerde satestokjes van kippendijvlees

Geniet van kipsaté in pittige marinade

32 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • Een halve ui in grote stukken
  • 10 gram knoflook
  • 28 ml zoete ketjap (ketjap manis)
  • 12 gram sambal manis
  • 10 ml zonnebloemolie
  • 17 ml citroensap
  • Peper en zout uit de molen
  • 400 gram kipdijfilet, in stukken van 2×2 cm

CALORIEËN: 289

VET: 18,6 gram

VEZELS: 0,4 gram

EIWIT: 19,1 gram

KOOLHYDRATEN: 6,2 gram

Bereidingswijze

  1. Dompel 8 satéprikkers in water, dan verbranden ze niet tijdens het bakken.
  2. Maal de ui, knoflook, sambal, ketjap en zonnebloemolie in de keukenmachine of met een staafmixer fijn. Maak de marinade naar wens op smaak met peper en zout en citroensap en schep in een kom.
  3. Leg de kipdijen in de marinade en roer goed door zodat alle stukjes gemarineerd worden. Laat 12 minuten staan.
  4. Haal de prikkers uit het water en rijg daar 3 of 4 stukjes vlees aan. Bak de saté 7 minuten in een koekenpan op een niet te hete warmtebron tot de kip gaar is.
  5. Serveer er rijst, satésaus en zoetzure komkommer bij.

Tip!

Ook lekker bij een barbecue.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je