Recept - Pita met kikkererwten en mango - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Pita met kikkererwten en mango

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Pita met kikkererwt, mango en yoghurt

Dit lunchgerecht is een echte smaaksensatie!

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 1 mango
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 rode paprika
  • 1 handje basilicum

CALORIEËN: 320

VET: 7,5 gram

VEZELS: 12 gram

EIWIT: 12,3 gram

KOOLHYDRATEN: 48,3 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de mango in blokjes.
  2. Snijd de paprika in blokjes en bak samen met de kikkererwten. Voeg de basilicum toe (bewaar een paar blaadjes voor de garnering) en laat afkoelen.
  3. Bak de pitabroodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de pitabroodjes open, maar niet helemaal. Smeer aan de binnenkant in met Griekse yoghurt en beleg met de mangoblokjes.
  5. Schep als laatste de kikkererwten-paprikavulling erin. Garneer met een paar blaadjes basilicum.

Tip!

Ook lekker als hoofdgerecht. Serveer dan twee porties per persoon.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je