Recept - Piadina met scharfilet - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Piadina met scharfilet

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
piadina met scharfilet en tomatencompote

Piadina is Italiaans platbrood en smaakt het allerlekkerst als je het zelf maakt

40 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 2 gram Italiaanse kruiden
  • 90 ml water, lauwwarm
  • 30 ml olijfolie
  • 1 sjalot, in kleine blokjes
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 10 ml balsamico azijn
  • 8 blaadjes basilicum
  • 600 gram scharfilet
  • 20 ml zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak

CALORIEËN: 378

VET: 15,1 gram

VEZELS: 2,6 gram

EIWIT: 29,6 gram

KOOLHYDRATEN: 29,7 gram

Bereidingswijze

  1. Kneed 100 gram bloem, Italiaanse kruiden, water, 10 milliliter olijfolie en zout tot een deeg. Kneed minimaal 5 minuten vanaf het moment dat het een samenhangend deeg is. Doe dit in een bebloemde hoge kom en dek af met vershoudfolie. Dit is het piadinadeeg. Laat 20 minuten rusten in de keuken.
  2. Deel de tomaten in vieren en verwijder de zaden, maar gooi deze niet weg. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1×1 cm.
  3. Verwarm de overige olijfolie en smoor de sjalotten 1 minuut hierin. Smoor de knoflook 30 seconden mee. Voeg de balsamico azijn toe. Roer de tomatenblokjes en de tomatenzaden erdoor en verwarm 1 minuut. Voeg naar wens peper en zout toe. Schep de compote in een schaaltje.
  4. Snijd de basilicum in dunne reepjes en schep deze voorzichtig door de compote.
  5. Verdeel het piadinadeeg in 4 gelijke stukken en rol er bolletjes van. Rol de bolletjes met een deegroller tot dunne lapjes. Bak ze om en om in een koekenpan met zonnebloemolie. Stapel ze op een bord en leg er een doek overheen.
  6. Dep de scharfilets droog, bestrooi naar smaak met peper en zout. Druk ze vervolgens in de overige bloem en klop daarna de overtollige bloem eraf. Bak ze in zonnebloemolie goudbruin en laat op een lage temperatuur garen.
  7. Leg op elk bord een piadina met daarop een scharfilet, schep de tomatencompote erover en garneer met basilicum.

Tip!

Kleinere porties hiervan zijn ook leuke hapjes voor op een feestje.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je