Piadina is Italiaans platbrood en smaakt het allerlekkerst als je het zelf maakt
40 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
150 gram bloem
2 gram Italiaanse kruiden
90 ml water, lauwwarm
30 ml olijfolie
1 sjalot, in kleine blokjes
4 tomaten
2 teentjes knoflook, geperst
10 ml balsamico azijn
8 blaadjes basilicum
600 gram scharfilet
20 ml zonnebloemolie
Zout en peper naar smaak
CALORIEËN: 378
VET: 15,1 gram
VEZELS: 2,6 gram
EIWIT: 29,6 gram
KOOLHYDRATEN: 29,7 gram
Bereidingswijze
Kneed 100 gram bloem, Italiaanse kruiden, water, 10 milliliter olijfolie en zout tot een deeg. Kneed minimaal 5 minuten vanaf het moment dat het een samenhangend deeg is. Doe dit in een bebloemde hoge kom en dek af met vershoudfolie. Dit is het piadinadeeg. Laat 20 minuten rusten in de keuken.
Deel de tomaten in vieren en verwijder de zaden, maar gooi deze niet weg. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1×1 cm.
Verwarm de overige olijfolie en smoor de sjalotten 1 minuut hierin. Smoor de knoflook 30 seconden mee. Voeg de balsamico azijn toe. Roer de tomatenblokjes en de tomatenzaden erdoor en verwarm 1 minuut. Voeg naar wens peper en zout toe. Schep de compote in een schaaltje.
Snijd de basilicum in dunne reepjes en schep deze voorzichtig door de compote.
Verdeel het piadinadeeg in 4 gelijke stukken en rol er bolletjes van. Rol de bolletjes met een deegroller tot dunne lapjes. Bak ze om en om in een koekenpan met zonnebloemolie. Stapel ze op een bord en leg er een doek overheen.
Dep de scharfilets droog, bestrooi naar smaak met peper en zout. Druk ze vervolgens in de overige bloem en klop daarna de overtollige bloem eraf. Bak ze in zonnebloemolie goudbruin en laat op een lage temperatuur garen.
Leg op elk bord een piadina met daarop een scharfilet, schep de tomatencompote erover en garneer met basilicum.
Tip!
Kleinere porties hiervan zijn ook leuke hapjes voor op een feestje.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je