Recept - Peren met ricotta - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Peren met ricotta

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
halve peren gevuld met ricotta bestrooid met bastognekruimels

Een heerlijk kruidig dessert, perfect voor de herfst!

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 harde Conference peren, geschild
  • 1 liter water
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 1 kaneelstokje
  • 3 steranijs
  • 4 schijven citroen
  • 3 eetlepels honing
  • Zwarte peper uit de molen
  • 200 gram ricotta
  • 4 Bastogne koeken
  • 2 takjes tijm

CALORIEËN: 491

VET: 10,6 gram

VEZELS: 5,5 gram

EIWIT: 4,9 gram

KOOLHYDRATEN: 91,5 gram

Bereidingswijze

  1. Schil de peren maar laat het steeltje eraan zitten. Halveer ze en verwijder het klokhuis met een lepeltje of met de punt van een aardappelschilmesje.
  2. Kook in een pan het water, de suiker, de vanille-essence, het kaneelstokje, de steranijs en de schijven citroen.
  3. Leg vervolgens de peren in de pan. Zorg dat ze onderstaan, dus voeg indien nodig nog wat water toe.
  4. Knip het bakpapier op maat, zodat dit in de pan past en leg dit op de peren. Laat de peren zo’n 20 á 25 minuten zachtjes garen.
  5. Test de gaarheid van de peren door er met een mespunt in te prikken. Gaat dit moeiteloos dan zijn ze goed gaar. Schep de peren uit het vocht en leg ze met de platte kant op een bord.
  6. Meng de ricotta met zwarte peper naar smaak en 1 eetlepel honing.
  7. Leg de peren met de bolle kant op een bord of op een schaal. Schep de ricottamix in de holtes en druppel de rest van de honing erover.
  8. Breek de Bastogne koeken in brokjes en garneer de peren hiermee. Versier als laatste de peren met een takje tijm.

Tip!

De peren zijn 3 dagen te bewaren in de koelkast. Voeg dan de ricottamix en koekkruimels pas toe bij het serveren.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je