Recept - Pasta pesto met kip en broccoli - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Pasta pesto met kip en broccoli

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bord farfalle met kip en groene pesto

Een populaire en smakelijke klassieker

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram broccoli
  • 400 gram kipfilet
  • 50 gram roomboter
  • 200 milliliter melk
  • 80 gram groene pesto

CALORIEËN: 573

VET: 9,6 gram

VEZELS: 6,8 gram

EIWIT: 29,9 gram

KOOLHYDRATEN: 88 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente en besprenkel met een beetje olijfolie om het plakken tegen te gaan.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de kipfilet hierin gaar.
  4. Snijd vervolgens de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een pan met water naar voorkeur beetgaar of gaar.
  5. Smelt in een klein pannetje een klein beetje roomboter en voeg hieraan de melk en pesto toe. Roer goed door met een garde totdat het sausje kookt.
  6. Doe de kipfilet, broccoli, pasta en het sausje bij elkaar. Verwarm en mix de ingrediënten nog even 3 á 4 minuten goed door elkaar.
  7. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Tip!

Varieer ook eens met rode pesto in plaats van groene pesto.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je