Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
400 gram broccoli
400 gram kipfilet
50 gram roomboter
200 milliliter melk
80 gram groene pesto
CALORIEËN: 573
VET: 9,6 gram
VEZELS: 6,8 gram
EIWIT: 29,9 gram
KOOLHYDRATEN: 88 gram
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente en besprenkel met een beetje olijfolie om het plakken tegen te gaan.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de kipfilet hierin gaar.
Snijd vervolgens de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een pan met water naar voorkeur beetgaar of gaar.
Smelt in een klein pannetje een klein beetje roomboter en voeg hieraan de melk en pesto toe. Roer goed door met een garde totdat het sausje kookt.
Doe de kipfilet, broccoli, pasta en het sausje bij elkaar. Verwarm en mix de ingrediënten nog even 3 á 4 minuten goed door elkaar.
Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip!
Varieer ook eens met rode pesto in plaats van groene pesto.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je