Deze verrassende salade heeft een stevige bite door de parelgort
25 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
4 stuks zalmfilet à 100 gram
400 gram pompoen, in blokjes
1 rode ui
75 gram parelgort
1 bouillonblokje (kip of groente)
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels amandelschaafsel
2 eetlepels pompoenpitten
2 eetlepels groene olijven
150 gram trostomaten, gehalveerd
4 eetlepels verse koriander
120 gram rucola
500 ml water
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
2 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel honing
CALORIEËN: 450
VET: 24,2 gram
VEZELS: 5,1 gram
EIWIT: 27,4 gram
KOOLHYDRATEN: 20,3 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Besprenkel de pompoen en de rode ui met 1 eetlepel olijfolie en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster zo’n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Spoel ondertussen de parelgort af onder koud stromend water.
Breng het water samen met het bouillonblokje en de kerriepoeder aan de kook. Voeg de parelgort toe en kook deze op laag vuur in zo’n 25 tot 30 minuten gaar.
Rooster het amandelschaafsel en de pompoenpitten in een droge pan.
Meng voor de dressing de mosterd, azijn, honing, 2 eetlepels olijfolie en het sinaasappelsap in een kom.
Besprenkel de zalmfilets met wat olie en gril deze ongeveer 3 minuten aan beide zijden.
Meng de parelgort, pompoen, rode ui, olijven, tomaten, koriander en rucola in een kom en maak deze aan met de dressing.
Verdeel de salade over 4 borden, plaats hierop de gegrilde zalm en garneer met de amandelen en pompoenpitten.
Tip!
Vervang de vis door feta om het gerecht vegetarisch te maken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je