Recept - Parelgortsalade met gegrilde zalm - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Parelgortsalade met gegrilde zalm

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Parelgortsalade met gegrilde zalm

Deze verrassende salade heeft een stevige bite door de parelgort

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 stuks zalmfilet à 100 gram
  • 400 gram pompoen, in blokjes
  • 1 rode ui
  • 75 gram parelgort
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels groene olijven
  • 150 gram trostomaten, gehalveerd
  • 4 eetlepels verse koriander
  • 120 gram rucola
  • 500 ml water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing

CALORIEËN: 450

VET: 24,2 gram

VEZELS: 5,1 gram

EIWIT: 27,4 gram

KOOLHYDRATEN: 20,3 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Besprenkel de pompoen en de rode ui met 1 eetlepel olijfolie en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster zo’n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Spoel ondertussen de parelgort af onder koud stromend water.
  4. Breng het water samen met het bouillonblokje en de kerriepoeder aan de kook. Voeg de parelgort toe en kook deze op laag vuur in zo’n 25 tot 30 minuten gaar.
  5. Rooster het amandelschaafsel en de pompoenpitten in een droge pan.
  6. Meng voor de dressing de mosterd, azijn, honing, 2 eetlepels olijfolie en het sinaasappelsap in een kom.
  7. Besprenkel de zalmfilets met wat olie en gril deze ongeveer 3 minuten aan beide zijden.
  8. Meng de parelgort, pompoen, rode ui, olijven, tomaten, koriander en rucola in een kom en maak deze aan met de dressing.
  9. Verdeel de salade over 4 borden, plaats hierop de gegrilde zalm en garneer met de amandelen en pompoenpitten.

Tip!

Vervang de vis door feta om het gerecht vegetarisch te maken.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je