Een lekkere en gezonde variant op de zoete pannenkoek
20 minuten
2 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
160 gram boekweitmeel
60 gram volle melk
4 eieren
90 gram diepvriesspinazie
50 gram sjalot, in blokjes
40 gram verse spinazie
70 gram fetakaas, in blokjes
2 eetlepels kokosolie
Peper naar smaak
CALORIEËN: 635
VET: 29,5 gram
VEZELS: 6,4 gram
EIWIT: 28,6 gram
KOOLHYDRATEN: 63,6 gram
Bereidingswijze
Meng met een garde het meel en de melk tot een glad beslag. Klop de eieren met peper uit de molen 5 minuten. Meng de eieren door het beslag. Laat 5 minuten staan en roer nogmaals door.
Zet de oven aan op 100 °C.
Smoor de sjalotten 2 minuten in 1 eetlepel kokosolie. Voeg de diepvriesspinazie toe en laat ontdooien. Meng vervolgens de fetablokjes door het spinaziemengsel.
Warm de rest van de kokosolie op in een koekenpan en bak 4 pannenkoeken.
Verdeel het spinazie-fetamengsel en de verse spinazie over de 4 pannenkoeken. Sla de pannenkoeken dicht en gaar 5 minuten na in de oven.
Serveer twee pannenkoeken per bord.
Tip!
Ook lekker om te serveren bij een barbecue als bijgerecht.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je