Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
250 ml slagroom
Een half vanillestokje
30 gram suiker
200 ml karnemelk
8 kersen, met steel en pit
8 frambozen
8 bramen
4 eetlepels abrikozenjam
2 eetlepels water
25 gram poedersuiker
5 kleine kletskoppen
1 theelepel zonnebloemolie
CALORIEËN: 311
VET: 20 gram
VEZELS: 0,75 gram
EIWIT: 4,5 gram
KOOLHYDRATEN: 27 gram
Bereidingswijze
Laat de gelatine weken in koud water.
Smeer de vormpjes in met zonnebloemolie.
Schraap het vanillemerg uit het stokje.
Kook vervolgens de room met vanillemerg, het stokje en de suiker op.
Knijp de gelatine uit en los het in warme room op.
Giet de room over in een kom en verwijder het vanillestokje.
Roer hierna de karnemelk erdoor.
Giet het mengsel in de 5 vormpjes en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Roer de jam en het water door elkaar.
Haal de panna cotta uit de vormpjes en leg ze op 5 bordjes.
Garneer met het fruit en druppel de abrikozensaus erover.
Leg tenslotte de kleine kletskop er bovenop en bestrooi met poedersuiker.
Tip!
Het rode fruit kan vervangen worden door fruit naar keuze.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je