Recept - Panna cotta met karnemelk - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Panna cotta met karnemelk

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
panna cotta met karnemelk

Een fris toetje met zomerfruit

20 minuten (+ 3 uur)

5 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • Een half vanillestokje
  • 30 gram suiker
  • 200 ml karnemelk
  • 8 kersen, met steel en pit
  • 8 frambozen
  • 8 bramen
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels water
  • 25 gram poedersuiker
  • 5 kleine kletskoppen
  • 1 theelepel zonnebloemolie

CALORIEËN: 338

VET: 22,8 gram

VEZELS: 0,9 gram

EIWIT: 5,4 gram

KOOLHYDRATEN: 27 gram

Bereidingswijze

  1. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Smeer de vormpjes in met zonnebloemolie.
  3. Schraap het vanillemerg uit het stokje.
  4. Kook vervolgens de room met vanillemerg, het stokje en de suiker op.
  5. Knijp de gelatine uit en los het in warme room op.
  6. Giet de room over in een kom en verwijder het vanillestokje.
  7. Roer hierna de karnemelk erdoor.
  8. Giet het mengsel in de 5 vormpjes en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
  9. Roer de jam en het water door elkaar.
  10. Haal de panna cotta uit de vormpjes en leg ze op 5 bordjes.
  11. Garneer met het fruit en druppel de abrikozensaus erover.
  12. Leg tenslotte de kleine kletskop er bovenop en bestrooi met poedersuiker.

Tip!

Het rode fruit kan vervangen worden door fruit naar keuze.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je