Recept - Orzo met kipgyros - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Orzo met kipgyros

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Kom met orzo en kipgyros

Orzo is een Griekse pastasoort en is heerlijk zacht en smeuïg

35 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 500 gram kipdijfilet
  • 2 gram gyros kruiden
  • 300 gram orzo
  • 125 gram rode cherrytomaten
  • 50 gram gele cherrytomaten
  • 40 gram verse munt, grof gesneden
  • 90 gram rode ui, in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram zwarte olijven
  • 10 gram verse peterselie, grof gehakt
  • 90 gram komkommer, in blokjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 40 gram Griekse yoghurt
  • 10 gram knoflook

CALORIEËN: 654

VET: 48,1 gram

VEZELS: 3,1 gram

EIWIT: 31,2 gram

KOOLHYDRATEN: 23,7 gram

Bereidingswijze

  1. Kruid de kipdijfilet met de gyroskruiden en laat 15 minuten marineren.
  2. Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet vervolgens af en meng de olijfolie erdoor.
  3. Halveer de cherrytomaten en meng met de munt en ui. Voeg naar wens peper en zout toe.
  4. Pers voor de komkommermayonaise de knoflookteentjes uit en meng dit in een kom met de komkommerblokjes, mayonaise en Griekse yoghurt. Voeg naar wens peper en zout toe.
  5. Bak de kipdijfilet in de olijfolie gaar en snijd in reepjes.
  6. Zet 4 kommetjes of diepe borden klaar en schep de orzo aan de linkerzijde. Voeg daarna met de klok mee de kip, tomaatjes en de olijven toe. Garneer met de peterselie.
  7. Schep de komkommermayonaise in het midden van het gerecht of serveer apart in een kom erbij.

Tip!

Orzo is te verkrijgen bij de supermarkt.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je