Lekkere maaltijdsalade met veel eiwitten en vezels
15 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
50 gram pistachenoten
50 gram pompoenpitten
2 bosuien
Een derde bospeen
300 gram quinoa
140 gram tonijnfilet
5 eetlepels sojasaus
Citroensap van een halve citroen
2 eetlepels donkere basterdsuiker
2 eetlepels sesamolie
50 gram rucola
CALORIEËN: 423
VET: 13,2 gram
VEZELS: 7,4 gram
EIWIT: 22,7 gram
KOOLHYDRATEN: 46,2 gram
Bereidingswijze
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de bospeen in fijne plakjes en de bosui in ringetjes. Hak de pistachenoten in kleine stukjes.
Breng de quinoa op smaak met peper en zout en meng de quinoa met de wortel en beide noten.
Giet de sojasaus in een kleine pan, verwarm op laag vuur en los de basterdsuiker hierin op. Laat afkoelen en voeg hier druppelsgewijs de sesamolie en citroensap aan toe.
Serveer de tonijn naar wens, in plakjes of als tartaar, op de quinoasalade. Giet als laatste de afgekoelde dressing over de salade heen.
Garneer met wat bladeren rucola.
Tip!
Ook erg lekker met plakjes avocado.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je