Deze hartverwarmende soep is heerlijk en ook nog eens vegetarisch
15 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
900 ml water
1 groente bouillonblokje
1 eetlepel gemberpuree
50 gram groene kool, gesneden
4-5 mienestjes
75 gram peulen, fijngesneden
50 gram shiitake, gesneden
1 eetlepel ketjap manis
Takje verse koriander, gesneden
CALORIEËN: 78
EIWIT: 3,1 gram
Bereidingswijze
Zet het water op met de gember, het bouillonblokje en de ketjap manis.
Kook de mie in een aparte pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de groene kool, peulen, shiitake, koriander toe.
Laat de soep 5 minuten koken zodat de groenten garen en voeg tot slot de gekookte mie toe.
Serveer de soep in 4 soepkommen.
Tip!
Minder zout eten? Kies voor een bouillonblokje dat minder zout bevat. Ook ketjap is zoutarm verkrijgbaar.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je