Recept - Noodles met zalm - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Noodles met zalm

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)
Noodles met zalm, broccoli en Nori saus

In dit gerecht zit de meest onbekende smaak van ons smaakpalet; umami

20 minuten

1 portie

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

Voor de norisaus

  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • Een derde vel nori, verkruimeld

 

Voor de zalm

  • 80 gram zalmfilet (vers of ingevroren)
  • 1 ei
  • 20 gram panko (Japans paneermeel) of gewoon paneermeel
  • 1 vel nori (verkrijgbaar in de supermarkt), gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Voor de noodles

  • 50 gram eiernoodles
  • Een kwart broccoli in roosjes
  • 3 witte champignons, in plakjes of kwarten
  • Stukje rode peper (zonder pitjes) of een mespunt sambal
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

CALORIEËN: 572

EIWIT: 28,7 gram

Bereidingswijze

Voor de norisaus

 

  1. Meng in een pannetje het water, de azijn, sojasaus en crème fraîche en warm het geheel op.
  2. Voeg de verkruimelde nori toe en roer goed door.
  3. Mocht de saus te dik worden, voeg dan meer water toe.

 

Voor de zalm

 

  1. Klop het ei los in een schaaltje.
  2. Doe de panko samen met de gesneden nori in een ander schaaltje;
  3. Breng de zalm op smaak met peper en zout en haal deze door het ei en dan door de panko met nori. Herhaal dit twee keer.
  4. Zet een bakpan op het vuur, doe hier wat olijfolie in en bak de zalm op matig vuur goudbruin.
  5. Leg de zalm vervolgens in een ovenschaaltje en zet deze voor het opdienen nog 5 minuten in de oven op 155 °C.

 

Voor de noodles

 

  1. Snijd de broccoli in roosjes en de champignon in kwarten.
  2. Kook de noodles beetgaar, spoel ze af met koud water en bewaar tijdelijk in een schaaltje.
  3. Kook de broccoli beetgaar in een pan met ruim kokend water.
  4. Snijd de rode peper fijn, pers de knoflook en verwarm samen in een bakpan samen met wat olijfolie.
  5. Voeg vervolgens de gesneden champignons toe en bak deze goudbruin.
  6. Voeg nu de noodles en een scheutje water toe aan de champignons.
  7. Als het geheel warm is kan de broccoli toegevoegd worden.
  8. Doe de noodles met groenten op een bord en leg hier de gebakken zalm op.
  9. Serveer met de norisaus.

 

Tip!

In plaats van zalm kun je elke andere soort vis gebruiken, zoals claresse of kabeljauw.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je