Vezelrijk en zoet tussendoortje, makkelijk voor onderweg
55 minuten
8 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
150 gram muesli
Een halve theelepel kaneelpoeder
Een halve theelepel zout
100 gram hazelnoten
40 gram geprakte banaan
50 gram honing
Een halve theelepel vanille-aroma
Olie voor invetten
CALORIEËN: 187
VET: 10 gram
VEZELS: 2,8 gram
EIWIT: 4 gram
KOOLHYDRATEN: 18,8 gram
Bereidingswijze
Doe de muesli in een kom en meng de kaneel en zout erdoor. Hak de hazelnoten en meng deze door de muesli mix.
Meng in een andere kom de geprakte banaan met de honing en vanille. Schep daarna de inhoud van de 2 mengkommen door elkaar.
Verdeel het mengel in een ingevette cakevorm. Druk stevig aan met behulp van een lepel en laat 30 minuten koelen in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven op 160 °C. Druk het mengsel nogmaals goed aan en bak 13 minuten in de oven.
Laat afkoelen, haal uit de vorm en snijd in repen.
Tip!
Bewaar de mueslirepen maximaal 5 dagen in een luchtdichte trommel.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je