Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 vanillestokje
580 gram mascarpone
4 schijven ananas uit blik
60 ml ananassiroop (sap uit het blikje)
24 gram witte chocoladestukjes
4 muntblaadjes
Rasp van 1 citroen
CALORIEËN: 724
VET: 70 gram
VEZELS: 0,5 gram
EIWIT: 11,6 gram
KOOLHYDRATEN: 11,1 gram
Bereidingswijze
Halveer het vanillestokje in de lengte met de punt van een klein mesje.
Schraap het merg eruit en doe dit bij de mascarpone.
Meng de mascarpone, vanillemerg, ananassiroop en citroenrasp.
Snijd de ananasschijven in kleine stukjes en schep de stukjes van 3 schijven door het mascarponemengsel.
Schep dit in 4 glazen of kommetjes. Verdeel de stukjes van de laatste schijf over de gevulde glazen.
Zet afgedekt met plastic folie in de koelkast wanneer je het niet direct serveert.
Garneer de glazen net voor het opdienen met de witte chocolade en munt.
Tip!
Je kunt dit toetje maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je