Een heerlijke combinatie van zoete ui en zoute geitenkaas
20 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in halve ringen
30 gram roomboter
3 gram suiker
15 ml balsamicoazijn
75 gram zachte geitenkaas, gebrokkeld
10 gram cashewnoten, grof gehakt
2 takjes peterselie
8 volkoren mini pitabroodjes
CALORIEËN: 346
VET: 16,2 gram
VEZELS: 2,5 gram
EIWIT: 11,1 gram
KOOLHYDRATEN: 21,7 gram
Bereidingswijze
Smelt de boter in een steelpan. Smoor de rode ui daarin voor 3 minuten.
Voeg suiker en balsamicoazijn toe en laat inkoken tot de uien plakkerig worden. LET OP, nu kan het snel verbranden.
Schep het mengsel in een kommetje en laat afkoelen.
Verwarm de pita’s kort in een broodrooster of koekenpan.
Verdeel de geitenkaas erover.
Versier met het ui-mengsel, de peterselie en noten. Serveer direct.
Tip!
Bewaar het ui-mengsel maximaal 3 dagen in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je