Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
60 gram sjalot, gesnipperd
225 gram kastanjechampignons, in parten
30 gram roomboter
25 gram bloem
200 ml visbouillon (van een bouillonblokje)
240 gram verse zalm, in blokjes van 2×2 cm
Peper en zout naar smaak
3 eetlepels citroenolie
120 gram paneermeel
80 gram geraspte mozzarella
225 gram lente-ui, in ringen
400 gram gemengde salade
CALORIEËN: 479
VET: 26,7 gram
VEZELS: 5,7 gram
EIWIT: 25,7 gram
KOOLHYDRATEN: 31,1 gram
Bereidingswijze
Zet de oven aan op 200 °C.
Smoor de sjalotten en de champignons in de boter. Strooi de bloem erbij en roer met een houten lepel 3 minuten. Voeg al roerende de bouillon toe.
Haal van het vuur en schep de zalm erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Vet 4 mini-pannetjes in met citroenolie. Verdeel de viscombinatie over de 4 pannetjes. Strooi de paneermeel en de kaas erover.
Maak de randen schoon en zet de pannetjes in de oven. Laat 15 minuten garen.
Haal vervolgens de pannetjes uit de oven en bestrooi ze met lente-ui.
Besprenkel tot slot de gemengde salade met de overgebleven citroenolie en serveer apart.
Tip!
Maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je