Recept - Mini pannetje met zalm - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Mini pannetje met zalm

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
minipannetje met zalm, champignons en mozzarella

Iedereen kan smullen uit z'n eigen pannetje!

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 60 gram sjalot, gesnipperd
  • 225 gram kastanjechampignons, in parten
  • 30 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 200 ml visbouillon (van een bouillonblokje)
  • 240 gram verse zalm, in blokjes van 2×2 cm
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels citroenolie
  • 120 gram paneermeel
  • 80 gram geraspte mozzarella
  • 225 gram lente-ui, in ringen
  • 400 gram gemengde salade

CALORIEËN: 479

VET: 26,7 gram

VEZELS: 5,7 gram

EIWIT: 25,7 gram

KOOLHYDRATEN: 31,1 gram

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 200 °C.
  2. Smoor de sjalotten en de champignons in de boter. Strooi de bloem erbij en roer met een houten lepel 3 minuten. Voeg al roerende de bouillon toe.
  3. Haal van het vuur en schep de zalm erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Vet 4 mini-pannetjes in met citroenolie. Verdeel de viscombinatie over de 4 pannetjes. Strooi de paneermeel en de kaas erover.
  5. Maak de randen schoon en zet de pannetjes in de oven. Laat 15 minuten garen.
  6. Haal vervolgens de pannetjes uit de oven en bestrooi ze met lente-ui.
  7. Besprenkel tot slot de gemengde salade met de overgebleven citroenolie en serveer apart.

Tip!

Maximaal 3 dagen te bewaren in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je