Recept - Mangosoepje - WKOF

Mangosoepje

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Heerlijk fris door de limoen

60 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

Voor de het mangosoepje

  • 400 gram mango vlees (diepvries kan ook)
  • Sap van 2 limoenen
  • 50 ml water

 

Voor de garnering

  • 200 gram crème fraîche
  • 30 gram poedersuiker
  • 70 gram munt (alleen blaadjes)
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 gram kardemon (gemalen)

CALORIEËN: 364

VET: 27,7 gram

VEZELS: 1,9 gram

EIWIT: 2,2 gram

KOOLHYDRATEN: 24,3 gram

Bereidingswijze

  1. Schil de mango, verwijder de pit en snij vervolgens het vruchtvlees fijn.
  2. Doe de mango, limoensap en water in een blender en blend deze fijn tot een gladde massa. Wrijf dit door een zeef.
  3. Voer de IDDSI-4 lepel kanteltest uit en zet het gekoeld weg.
  4. Vermeng de crème fraîche met poedersuiker en de gemalen kardemom door elkaar.
  5. Zet een pan op het vuur met ruim kokend water en kook hier kort de munt blaadjes in. Spoel ze daarna koud af.
  6. Laat deze goed uitlekken en doe ze daarna met olie in een blender. Blend tot een gladde massa. Laat het geheel door een zeef lopen en vang de olie op.
  7. Doe het mangosoepje in een kommetje en druppel er de crème  fraîche en de muntolie overheen. Serveer het soepje op de dag van bereiding.

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor mensen met slikproblemen. Het is een gerecht in IDDSI level 4 uit het kookboek Fijn! Meer informatie is te vinden op de website van het Antoni van Leeuwenhoek.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je