Recept - Makreelsalade - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Makreelsalade

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Salade met gerookte makreel, edamame en zwarte bonen

Makreel is een bron van gezonde vetzuren en eiwitten

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte makreel
  • 400 gram edamame bonen
  • 200 gram zwarte bonen, afgespoeld
  • 200 gram veldsla
  • 4 eieren, 7 minuten gekookt
  • 120 gram zoetzure saus
  • 30 gram bosui

CALORIEËN: 412

VET: 20,9 gram

VEZELS: 4,7 gram

EIWIT: 34 gram

KOOLHYDRATEN: 19,5 gram

Bereidingswijze

  1. Verwijder het vel van de makreel en verwijder met de punt van je mes het bruine vet. Snijd vervolgens elke filet in 3 stukken.
  2. Verdeel de edamame en de zwarte bonen over 4 borden of kommen.
  3. Verdeel hier vervolgens de veldsla over.
  4. Snijd de gekookte eieren in partjes en verdeel over de borden.
  5. Besprenkel met zoetzure saus.
  6. Leg nu de gerookte makreel ertussen.
  7. Snijd ten slotte de bosui in ringetjes en verdeel over de salade.

Tip!

Ook lekker met andere vette vis, zoals gerookte zalm of paling.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je