Makreel is een bron van gezonde vetzuren en eiwitten
15 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 gram gerookte makreel
400 gram edamame bonen
200 gram zwarte bonen, afgespoeld
200 gram veldsla
4 eieren, 7 minuten gekookt
120 gram zoetzure saus
30 gram bosui
CALORIEËN: 412
VET: 20,9 gram
VEZELS: 4,7 gram
EIWIT: 34 gram
KOOLHYDRATEN: 19,5 gram
Bereidingswijze
Verwijder het vel van de makreel en verwijder met de punt van je mes het bruine vet. Snijd vervolgens elke filet in 3 stukken.
Verdeel de edamame en de zwarte bonen over 4 borden of kommen.
Verdeel hier vervolgens de veldsla over.
Snijd de gekookte eieren in partjes en verdeel over de borden.
Besprenkel met zoetzure saus.
Leg nu de gerookte makreel ertussen.
Snijd ten slotte de bosui in ringetjes en verdeel over de salade.
Tip!
Ook lekker met andere vette vis, zoals gerookte zalm of paling.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je