Door de groene linzen is deze soep rijk aan eiwitten en vezels
20 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
90 gram groene linzen, geweekt in koud water
2 eetlepels olijfolie
50 gram ui, in blokjes
3 tenen knoflook, in plakken
Een halve theelepel karwijzaad
550 milliliter water
1 groente bouillonblokje
200 gram bosui, in ringen
250 gram champignons, in plakken
4 sneetjes volkorenbrood
80 gram ongezouten roomboter
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 384
VET: 23,3 gram
VEZELS: 8,8 gram
EIWIT: 10,4 gram
KOOLHYDRATEN: 28,6 gram
Bereidingswijze
Smoor de uien en knoflook 3 minuten in de olijfolie. Smoor het karwijzaad 1 minuut mee met de uien en knoflook.
Giet de linzen af in een zeef. Voeg de linzen, het water en het bouillonblokje toe en laat het garen (niet koken).
Pureer het geheel met een staafmixer als de linzen gaar zijn.
Voeg de champignons en bosui toe en gaar 7 minuten mee. Voeg tenslotte naar wens peper en zout toe.
Serveer de soep met 1 sneetje volkorenbrood en roomboter.
Tip!
Rooster het brood even kort in de oven of broodrooster, zodat het knapperig is.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je