Recept - Lentesalade met asperge en kip - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Lentesalade met asperge en kip

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Voorjaarssalade met asperges en kip

Voorjaar op je bord

40 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 witte asperges
  • 500 gram krielaardappeltjes met schil
  • 360 gram kipdijfilet
  • 20 ml olijfolie
  • 3 gram gerookt paprikapoeder
  • 400 gram bleekselderij
  • 260 ml Griekse yoghurt
  • 40 ml citroensap
  • 2 sinaasappelen
  • 8 zwarte olijven
  • 1 eetlepel kervel
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 502

VET: 27,1 gram

VEZELS: 7,6 gram

EIWIT: 23,7 gram

KOOLHYDRATEN: 35,7 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de harde onderkanten van de asperges en schil ze. Breng de asperges aan de kook in water met een beetje zout voor 5 minuten. Haal de pan van de warmtebron en laat de asperges verder garen in het kookvocht.
  2. Kook de krielaardappeltjes in 20 minuten gaar, giet af en laat afkoelen.
  3. Snijd de kipdijfilets in stukjes van 2×2 cm. Bak de kip in olijfolie goudbruin en zet de warmtebron laag.
  4. Strooi het gerookte paprikapoeder erover, wentel ze goed om en gaar de kip langzaam verder. Gebruik naar wens peper en zout.
  5. Was de bleekselderij en snijd deze in halve ringen. Maak een dressing van Griekse yoghurt met citroensap en schep daar de bleekselderij doorheen.
  6. Haal de asperges uit het kookvocht en snijd elke asperge in 5 stukken.
  7. Leg de krielaardappeltjes en bleekselderij op 4 borden of een schaal. Garneer met kip en asperges.
  8. Halveer de olijven en snijd de kervel fijn. Steek de sinaasappel partjes in de salade en strooi de olijven eroverheen. Maak de salade compleet met plukken kervel.

Tip!

De salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je