Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
4 witte asperges
500 gram krielaardappeltjes met schil
360 gram kipdijfilet
20 ml olijfolie
3 gram gerookt paprikapoeder
400 gram bleekselderij
260 ml Griekse yoghurt
40 ml citroensap
2 sinaasappelen
8 zwarte olijven
1 eetlepel kervel
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 407
VET: 15 gram
VEZELS: 6,6 gram
EIWIT: 28,2 gram
KOOLHYDRATEN: 35,9 gram
Bereidingswijze
Snijd de harde onderkanten van de asperges en schil ze. Breng de asperges aan de kook in water met een beetje zout voor 5 minuten. Haal de pan van de warmtebron en laat de asperges verder garen in het kookvocht.
Kook de krielaardappeltjes in 20 minuten gaar, giet af en laat afkoelen.
Snijd de kipdijfilets in stukjes van 2×2 cm. Bak de kip in olijfolie goudbruin en zet de warmtebron laag.
Strooi het gerookte paprikapoeder erover, wentel ze goed om en gaar de kip langzaam verder. Gebruik naar wens peper en zout.
Was de bleekselderij en snijd deze in halve ringen. Maak een dressing van Griekse yoghurt met citroensap en schep daar de bleekselderij doorheen.
Haal de asperges uit het kookvocht en snijd elke asperge in 5 stukken.
Leg de krielaardappeltjes en bleekselderij op 4 borden of een schaal. Garneer met kip en asperges.
Halveer de olijven en snijd de kervel fijn. Steek de sinaasappel partjes in de salade en strooi de olijven eroverheen. Maak de salade compleet met plukken kervel.
Tip!
De salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je