Je zou labneh kunnen zien als de Midden-Oosterse versie van hangop
10 minuten (+ 12 uur)
4 porties
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 liter geitenyoghurt
2 eetlepels pistachenoten, fijngehakt
1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes
Chilivlokken naar smaak
Enkele saffraandraadjes
Rasp van 1 citroen
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
4 stuks volkoren naanbrood
CALORIEËN: 574
VET: 29,4 gram
VEZELS: 2,6 gram
EIWIT: 24,2 gram
KOOLHYDRATEN: 58,1 gram
Bereidingswijze
Spoel een theedoek goed uit met warm water en wring uit.
Leg de theedoek vervolgens in een zeef, laat hier de geitenyoghurt in lopen en dek toe met de rest van de theedoek.
Hang de zeef in een grote pan of bak en zet gekoeld weg voor 12 uur.
Haal de yoghurt uit de doek en breng op smaak met peper en zout.
Doe de yoghurt in een serveerschaal.
Bestrooi vervolgens met pistache, rozenblaadjes, chilivlokken en saffraan en druppel er nog wat olijfolie erover.
Tip!
Ook erg lekker met rauwkost.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je