Recept - Kwarkbolletjes met abrikoos - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kwarkbolletjes met abrikoos

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Stevige kwarkbolletjes met abrikoos en zaden

Zoet en stevig ontbijt of lunch

40 minuten

7 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 150 gram magere kwark
  • 45 gram zonnebloempitten
  • 15 gram chiazaad
  • 15 gram gebroken hennepzaad
  • 50 gram gedroogde abrikoos, in kleine blokjes
  • 75 gram bloem
  • 75 gram roggebloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 3 gram speculaaskruiden
  • 50 gram appel (Elstar), in blokjes

CALORIEËN: 298

VET: 14,2 gram

VEZELS: 4,4 gram

EIWIT: 15,3 gram

KOOLHYDRATEN: 22,5 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een deeg. Maak daarvan een bol.
  3. Druk het deeg voorzichtig plat, rol daarna op en verdeel in 7 gelijke stukken. Maak daar bolletjes van.
  4. Leg ze op de bakplaat en bak in 20 tot 25 minuten gaar.

Tip!

De kwarkbolletjes zijn in plastic verpakt 4 dagen houdbaar.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je