Deze smoothie heeft de perfecte balans tussen kruidig en zoet
10 minuten
6 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
8 eetlepels water
2 theelepels kurkuma
2 eetlepels honing
6 grote eetlepels amandelolie (let op: moet geschikt zijn voor consumptie)
800 ml amandelmelk
Kaneel naar smaak
CALORIEËN: 201
VET: 17,4 gram
VEZELS: 0,4 gram
EIWIT: 1 gram
KOOLHYDRATEN: 10 gram
Bereidingswijze
Breng het water met de kurkuma aan de kook in een melkpannetje. Kook dit 8 minuten tot een pasta.
Breng in een ander pannetje de melk en de amandelolie aan de kook. Zodra het kookt haalt u het van het vuur.
Meng de inhoud van de twee pannen door elkaar. Voeg honing toe naar smaak.
Laat het mengsel afkoelen (ook lekker om warm te drinken) en schenk in glazen.
Garneer met wat kaneel. Voeg eventueel ijsklontjes toe voor extra frisheid.
Tip!
Geen amandelolie in huis? Gebruik twee eetlepels 100% notenpasta amandel in plaats van de olie.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je