Een lekkere variatie op aardappels, groente en vlees!
35 minuten
4 porties
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
600 gram knolselderij
170 gram bospeen
25 gram ongezouten roomboter
75 ml volle melk
250 gram cornflakes
2 gram Italiaanse kruiden
1 ei
30 gram bloem
320 gram kipfilet haasjes
500 gram krielaardappels (om te stomen)
3 eetlepels citroenolie
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 629
VET: 17,1 gram
VEZELS: 12,6 gram
EIWIT: 38,2 gram
KOOLHYDRATEN: 75,5 gram
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Schil vervolgens de bospeen en snijd in stukken van 1,5 cm. Kook de knolselderij en wortel samen gaar.
Giet daarna het vocht af en pureer de groentemix in de pan met en staafmixer. Voeg de boter en melk toe en breng op smaak met peper en zout.
Zet hierna de oven op 200 °C en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Leg een doek of plastic over de cornflakes en druk met je handen de cornflakes fijn. Meng cornflakes met de Italiaanse kruiden en voeg naar wens zout toe.
Doe de cornflakemix in een diep bord en doe de bloem en geklutst ei ook ieder apart in een diep bord.
Paneer de kipfilets haasjes door ze eerst in de bloem te wentelen, haal ze vervolgens door het geklutste ei en wentel ze als laatste door de cornflakemix. Leg ze op het bakpapier en gaar ze 5 minuten in de oven.
Stoom de krielaardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de knolselderij-wortelpuree.
Schep hierna de puree in het midden van een bord, leg de krokante kip erop en schep de krielaardappels er omheen. Druppel als laatste de citroenolie over het gerecht.
Tip!
Ook erg lekker met zoete aardappelfrietjes in plaats van krielaardappeltjes.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je