Een heerlijke lauwwarme pastasalade boordevol groenten
30 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
400 gram volkoren penne
2 gele paprika’s
1 rode paprika
2 rode uien
1 venkel
2 tenen knoflook
125 gram crème fraîche
300 gram verse spinazie
Olijfolie om te besprenkelen en te stoven
2 eetlepels Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
Een handje basilicumblaadjes
CALORIEËN: 574
VET: 13 gram
VEZELS: 14 gram
EIWIT: 18,8 gram
KOOLHYDRATEN: 89,4 gram
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat afkoelen en besprenkel met wat olijfolie.
Snijd de paprika’s in stukken van 2 cm. Snijd de rode ui in repen. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd in zeer dunne schijven. Pers de knoflook.
Stoof de paprika in olijfolie en voeg de knoflook toe. Voeg dan de rode ui en venkel toe en laat nog 2 min smoren. Neem uit de pan.
Smoor vervolgens de spinazie, voeg de Italiaanse kruiden, crème fraîche en peper en zout naar smaak toe.
Warm alles flink op zodat er vocht verdampt. Voeg tot slot de paprikamix toe en warm goed op.
Verdeel de pasta over 4 borden en schep de warme groenten erop.
Garneer met de basilicumblaadjes.
Tip!
Ook lekker om de restjes de volgende dag als lunch te eten.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je