Deze frisse salade serveer je met papadums, zeker het proberen waard!
25 minuten
2 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 bosui, gesneden
125 rettich
Een kwart rode ui
Een halve winterpeen
125 gram kikkererwten, uit blik
Een halve rode paprika
3 takjes munt
3 takjes peterselie
Een halve limoen
1 eetlepel olijfolie
2 papadums (verkrijgbaar bij een toko)
CALORIEËN: 230
VET: 10,2 gram
VEZELS: 10,5 gram
EIWIT: 8 gram
KOOLHYDRATEN: 25,9 gram
Bereidingswijze
Snijd de rettich, wortel en paprika in dunne reepjes. Snijd de bosui en rode ui in fijne ringetjes
Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
Snijd de munt en peterselie fijn.
Vermeng alles met de olijfolie in een grote kom.
Pers als laatste de limoen erover uit.
Frituur de papadums op 180 °C tot ze gaar zijn en serveer samen met de salade.
Tip!
Papadums zijn ook kant-en-klaar te koop in de supermarkt.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je