Recept - Kidneybonen salade - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kidneybonen salade

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Salade met kidneybonen, mais, lenteui en ananas.

Deze frisse salade is ook nog eens eiwitrijk

10 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 300 gram rode kidneybonen uit blik
  • 150 gram mais uit blik
  • Een kwart ananas
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 271

VET: 13,9 gram

VEZELS: 7,9 gram

EIWIT: 7,3 gram

KOOLHYDRATEN: 18,5 gram

Bereidingswijze

  1. Open de blikken kidneybonen en mais en laat deze uitlekken in een zeef.
  2. Schil de ananas en snijd de kern eruit. Snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 1,5×1,5 cm.
  3. Snijd de paprika ook in kleine blokjes.
  4. Meng vervolgens alles en breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.

Tip!

De salade kun je in een afgesloten bakje ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je