De mix van kalkoen en courgette zorgt voor heerlijk sappige burgers
30 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 courgettes
450 gram kalkoenfilet
2 sneetjes volkoren brood
1 teen knoflook
1 rode ui, gesnipperd
6 eetlepels Griekse yoghurt
Zout naar smaak
Olijfolie
CALORIEËN: 104
EIWIT: 11,6 gram
Bereidingswijze
Snijd een kwart van de courgettes af. Rasp de kwarten fijn en knijp uit in een handdoek tot er geen vocht meer uitkomt.
Rooster de volkoren boterhammen, doe in een keukenmachine en maal helemaal fijn.
Snijd de kalkoenfilet in stukjes en voeg toe aan het broodkruim. Voeg tot slot de helft van de knoflook, de helft van de rode ui, 2 eetlepels olie en een snuf zout toe. Maal dit tot een grof mengsel. Doe het mengsel in een kom en kneed tot 4 burgers.
Snijd de overige courgette met een kaasschaaf in brede linten. Bak vervolgens met de overige ui kort aan in een bakpan in olijfolie.
Snijd het overgebleven teentje knoflook fijn, meng met de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout.
Schep de gebakken groente op 4 borden en leg hier de burgers bovenop. Maak af met de yoghurtsaus.
Tip!
Deze heerlijke burger als hoofdmaaltijd? Serveer dan met aardappelpartjes.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je