Doordat je dit gerecht bereid in een pakketje (en papilotte) komen de smaken nog beter uit!
20 minuten
2 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
Een vijfde winterpeen
Een kwart prei
Een halve stronk bleekselderij
2 kerstomaatjes
5 blaadjes salie, vers of gedroogd
2 kabeljauwfilet (vers of ingevroren)
1 theelepel olijfolie
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 167
EIWIT: 26,1 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de groenten in kleine schijfjes van ongeveer 5 mm, pluk de bladeren salie en halveer de kerstomaatjes.
Leg een stuk aluminiumfolie op de keukentafel ter grootte van 30×40 cm en vet het in met olijfolie.
Leg als eerste de groenten op de aluminiumfolie.
Plaats hierop de kabeljauwfilet, beleg met blaadjes salie en breng op smaak met een snufje peper en zout.
Vouw nu de punten iets naar binnen. Sluit hierna het pakketje helemaal door de punten naar boven dicht te vouwen.
Plaats het pakketje in de oven. Het is gaar na ongeveer 12 minuten.
Serveer de ‘en papillotte’ bij voorkeur nog dichtgevouwen op bord of schaal.
Tip!
Open de ‘papillotte’ vlak voor consumptie. Zo blijven de geur en smaak het langst bewaard.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je