Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel tijm
1 eetlepel kappertjes
4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels fijngesneden basilicum
1 eetlepel balsamicoazijn
Peper en zout naar smaak
250 gram kabeljauw
CALORIEËN: 110
VET: 5,1 gram
VEZELS: 1 gram
EIWIT: 14,8 gram
KOOLHYDRATEN: 3,6 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de pitjes en snijd daarna in blokjes.
Verhit de olie in de koekenpan. Fruit hierin het sjalotje en de knoflook ongeveer 2 minuten.
Doe de tomatenpuree erbij en fruit die aan. Voeg de blokjes tomaat toe en doe de tijm erbij. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken.
Roer de kappertjes, olijven, basilicum en balsamicoazijn door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg deze in een ovenschaal.
Giet de tomatensaus over de vis en zet de schaal ongeveer 20 á 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte van de vis. U kunt even in de vis prikken om te zien of deze gaar is.
Tip!
Serveer met geroosterd volkorenbrood.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je