Recept - Kabeljauw met tomaat en olijven - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kabeljauw met tomaat en olijven

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Kabeljauw met tomaat, kappertjes en olijven

Een gezonde lunch die ook nog eens eiwitrijk is

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Peper en zout naar smaak
  • 250 gram kabeljauw

CALORIEËN: 110

VET: 5,1 gram

VEZELS: 1 gram

EIWIT: 14,8 gram

KOOLHYDRATEN: 3,6 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
  2. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de pitjes en snijd daarna in blokjes.
  3. Verhit de olie in de koekenpan. Fruit hierin het sjalotje en de knoflook ongeveer 2 minuten.
  4. Doe de tomatenpuree erbij en fruit die aan. Voeg de blokjes tomaat toe en doe de tijm erbij. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken.
  5. Roer de kappertjes, olijven, basilicum en balsamicoazijn door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  6. Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg deze in een ovenschaal.
  7. Giet de tomatensaus over de vis en zet de schaal ongeveer 20 á 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte van de vis. U kunt even in de vis prikken om te zien of deze gaar is.

Tip!

Serveer met geroosterd volkorenbrood.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je