Recept - Heilbot met krieltjes - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Heilbot met krieltjes

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Heilbot met krieltjes en gegrilde groenten

De fijne maar volle smaak van heilbot past perfect bij de rozemarijn

30 minuten

2 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • Een halve venkel
  • Een halve courgette
  • 1 rode ui
  • 300 gram krieltjes
  • 2 stukken heilbot
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 8 cherrytomaatjes
  • Een halve citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • Klein stukje komkommer
  • 1 teentje knoflook

CALORIEËN: 651

VET: 36 gram

VEZELS: 7,6 gram

EIWIT: 35,6 gram

KOOLHYDRATEN: 42,2 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in maantjes, de rode ui in ringen en de cherrytomaatjes door de helft.
  2. Snijd de venkel steeds in de lengte doormidden tot je 8 gelijke plakken hebt.
  3. Verhit een koekenpan met olijfolie, bak de venkel mooi lichtbruin en bestrooi met wat zout en peper.
  4. Haal de venkel uit de pan en bak ook de courgette en rode ui met wat zout en peper mooi lichtbruin.
  5. Haal de courgette en rode ui uit de pan, voeg 2 eetlepels margarine toe en bak de krieltjes krokant.
  6. Verwarm vervolgens de venkel, courgette, rode ui en cherrytomaatjes nog even mee.
  7. Snijd de rozemarijn fijn. Knijp de citroen uit over de heilbot en bestrooi met de rozemarijn, zout en peper. Bak de heilbot in de overige margarine.
  8. Snijd de komkommer in blokjes, plet de knoflook en meng met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de krieltjes met de groenten over 2 borden. Leg de heilbot erop en garneer met de yoghurtsaus.

Tip!

Heilbot smaakt ook erg lekker met gebakken garnalen.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je