Probeer eens deze hartige variant van de bekende wentelteefjes
15 minuten
1 portie
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
1 ei
25 ml melk
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
2 sneetjes volkorenbrood
1 eetlepel olijfolie
1 handje rucola
25 gram geitenkaas (ongeveer 1 plakje)
1 handje walnoten
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 563
VET: 37,1 gram
VEZELS: 6,7 gram
EIWIT: 21,8 gram
KOOLHYDRATEN: 31,9 gram
Bereidingswijze
Klop het ei met de melk, paprikapoeder en komijn los in een diep bord.
Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
Haal de sneetjes volkorenbrood door het eimengsel en laat even weken.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de wentelteefjes in 6 min gaar. Draai halverwege om.
Leg de wentelteefjes op een bord en strooi daar de rucola, walnoten en verkruimelde geitenkaas overheen.
Tip!
Verdeel een eetlepel honing over de wentelteefjes voor een zoet tintje.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je