Muffins als ontbijt? Probeer eens deze hartige variant!
25 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
100 gram verse spinazie, fijngehakt
10 stuks snoeptomaatjes, gehalveerd
6 eieren
4 plakken brie, 3 cm lang en 0,5 cm dik
8 bieslooksprieten, in stukjes van 2 cm
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 166
VET: 11,1 gram
VEZELS: 1,1 gram
EIWIT: 14,5 gram
KOOLHYDRATEN: 1,6 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de muffinvormpjes in de muffinbakvorm.
Verdeel de gehakte spinazie en gehalveerde tomaatjes in de vormpjes.
Klop de eieren en voeg naar wens zout en peper toe. Vul de vormpjes voor driekwart met ei.
Zet de bakvorm in het midden van de oven en gaar de muffins in 6 tot 8 minuten. Prik met een satéprikker in de muffin; komt deze er droog uit dan is de muffin gaar.
Haal de muffins uit de vorm, leg er een plakje brie op en leg op elke muffin 2 sprieten bieslook.
Presenteer de muffins op een mooie schaal of bordjes.
Tip!
Je kan de muffins 3 dagen bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je