Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
3 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
300 gram pastinaak, in plakken
150 gram knolselderij, in kleine blokjes
1 ui, gesnipperd
200 gram gemengde paddenstoelen
5 plakken bladerdeeg
6 eieren
50 ml slagroom
200 gram blauwschimmelkaas, verkruimeld
1 eetlepel gedroogde tijm
2 eetlepels olie
Zout en peper
CALORIEËN: 767
VET: 56,5 gram
VEZELS: 6,8 gram
EIWIT: 28,8 gram
KOOLHYDRATEN: 33,7 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan.
Voeg de pastinaak en de knolselderij toe en stoof deze zo’n 20 minuten mee met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en bak hierin de paddenstoelen in zo’n 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed een ronde bakvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bedek het bladerdeeg met de groenten en de paddenstoelen.
Meng de eieren en de slagroom en breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
Giet het ei/roommengsels over de groenten en paddenstoelen en strooi hier de tijm en kaas overheen.
Bak de groentetaart in zo’n 35 minuten gaar.
Tip!
Lekker met een simpele groene salade.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je