Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
400 gram Roseval aardappelen met schil
4 stuks nieuwe haring
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gladde mosterd
2 eetlepels witte azijn
30 gram rode ui, in ringen gesneden
2 eetlepels dille, fijngesneden
Peper en zout naar smaak
4 plakken roggebrood
4 eetlepels ongezouten roomboter
CALORIEËN: 452
VET: 25,5 gram
VEZELS: 5,1 gram
EIWIT: 17,8 gram
KOOLHYDRATEN: 35 gram
Bereidingswijze
Schrob de schil van de Rozeval aardappelen goed schoon en kook ze gaar.
Schep ze op een bord en laat ze afkoelen.
Snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm.
Snijd de haring in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
Roer de mosterd met witte azijn goed door elkaar.
Roer druppelsgewijs de olijfolie erdoor.
Voeg naar wens en smaak peper en zout toe.
Leg de uienringen in de mosterddressing.
Meng in een kom de aardappelen en de haring door elkaar.
Schep de uien uit de dressing en meng deze door de aardappelmix.
Meng vervolgens de gesneden dille door de dressing.
Schep de salade op 4 borden en druppel de dressing erover en er omheen.
Besmeer de plakken roggebrood met boter en serveer deze bij de salade.
Tip!
Vervang de haring ook eens door makreel.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je