Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
750 gram zoete aardappel
2 teentjes knoflook, geperst
8 eieren
160 gram geraspte Pecorino kaas
1 rode ui, in halve ringen
2 rode puntpaprika’s, in ringen
60 gram peterselie, grof gehakt
3 gram gerookte paprikapoeder
CALORIEËN: 501
VET: 22,8 gram
VEZELS: 7,4 gram
EIWIT: 26,5 gram
KOOLHYDRATEN: 43,5 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 °C.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
Schil en was de zoete aardappel. Snijd vervolgens in dunne plakken.
Kluts de eieren, gerookte paprikapoeder, knoflook en peper. Schep de geraspte kaas erdoorheen.
Verdeel de zoete aardappel, rode ui, puntpaprika en de helft van de peterselie in de ovenschaal en schenk het eimengsel eroverheen. Bak in 30 minuten gaar.
Garneer met de overgebleven peterselie.
Tip!
Lekker met een frisse salade en/of volkorenbrood.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je