Deze lunchsalade is heerlijk romig door de avocadodressing
25 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 courgette
1 teen knoflook, geperst
350 gram groene asperges
250 gram diepvries tuinerwten
1 avocado
Een halve limoen
1 theelepel tabasco
50 ml volle yoghurt
20 gram gehakte peterselie
50 ml water
125 gram mozzarella
2 eetlepels olijfolie
CALORIEËN: 276
VET: 13,7 gram
VEZELS: 8,4 gram
EIWIT: 15,3 gram
KOOLHYDRATEN: 19,6 gram
Bereidingswijze
Snijd de courgette in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Verhit olijfolie in een koekenpan of wok en bak de courgette in ongeveer 2 minuten goudbruin. Voeg op het einde de geperste knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.
Breng in een pan ruim water aan de kook.
Verwijder het houtachtige gedeelte van de asperges en snijd ze in stukken. Blancheer de tuinerwten en de groene asperges zo’n 3 minuten in het kokende water. Giet de groenten af, spoel ze af met koud water en doe bij de courgette.
Verwijder de schil en de pit van de avocado. Pureer de avocado, het sap van de limoen, de yoghurt, de peterselie en het water tot een dik vloeibare dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de helft van de dressing met de gegaarde groenten.
Leg de groentesalade in een schaal. Scheur de mozzarella in stukken en leg deze op de salade.
Garneer de salade met de gehakte peterselie en serveer de rest van de avocadodressing er apart bij.
Tip!
Serveer met volkorenbrood.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je