Perfect voor een lichte lunch of als je weinig trek hebt
40 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
400 gram krieltjes, gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 paprika, in kleine blokjes
Een halve eetlepel milde kerriepoeder
350 gram doperwten
5 eetlepels ongeklopte room (of halfvolle melk)
60 gram geraspte kaas
6 hele eieren
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 497
EIWIT: 22,1 gram
Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan en bak de gesneden krieltjes in 8 tot 10 minuten beetgaar op zacht vuur. Schep ze af en toe om.
Schep na 5 minuten de paprika, kerriepoeder en doperwten erdoor.
Klop in een kom de eieren los met eventueel zout en peper naar smaak. Voeg hier de room (of halfvolle melk) aan toe.
Schenk het eimengsel over het aardappelmengsel en doe de deksel op de pan.
Bak de omelet op matig vuur 10 tot 15 minuten, tot de bovenkant lichtbruin is.
Neem de pan van het vuur, laat de omelet in de pan 10 tot 15 minuten afkoelen tot lauwwarm.
Snijd de omelet in 4 punten en verdeel deze over 4 borden.
Tip!
De groenteomelet kun je prima bewaren in de koelkast voor de volgende dag. Warm hem even op of eet hem koud.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je