Boordevol groente en vezels, een voedzame lunch dus!
50 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 kippenpootjes
1 laurierblad
Anderhalve liter kippenbouillon
1 kleine prei, in ringen van 0,5 cm
5 stelen bleekselderij, in halve maantjes
1 theelepel djinten (komijnpoeder)
1 stronk broccoli, in roosjes
1 gele courgette, in blokjes
2 stelen lente-ui, in ringen
800 gram voorgekookte linzen, uitgelekt
300 gram paksoi, gesneden
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 377
VET: 4,7 gram
VEZELS: 18,5 gram
EIWIT: 43,5 gram
KOOLHYDRATEN: 31 gram
Bereidingswijze
Doe de kip, laurierblad, preiringen, bouillon, bleekselderij en komijn in een passende pan en breng aan de kook.
Zet vervolgens het vuur laag en laat 20 minuten trekken. Schep om de 5 minuten het gestolde eiwit eraf met een lepel.
Haal de poten eruit en verwijder het vel. Pluk het vlees en doe dit terug in de pan.
Voeg de broccoliroosjes, courgette en gesneden paksoi toe aan de bouillon en warm 5 minuten op.
Voeg de linzen toe en naar smaak peper en zout.
Strooi de lente-uitjes er vlak voor het serveren in.
Tip!
Serveer met knapperig brood en olijfolie.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je