Recept - Groenten-linzensoep met kip - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Groenten-linzensoep met kip

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
3 borden met groentesoep en kip

Boordevol groente en vezels, een voedzame lunch dus!

50 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 kippenpootjes
  • 1 laurierblad
  • Anderhalve liter kippenbouillon
  • 1 kleine prei, in ringen van 0,5 cm
  • 5 stelen bleekselderij, in halve maantjes
  • 1 theelepel djinten (komijnpoeder)
  • 1 stronk broccoli, in roosjes
  • 1 gele courgette, in blokjes
  • 2 stelen lente-ui, in ringen
  • 800 gram voorgekookte linzen, uitgelekt
  • 300 gram paksoi, gesneden
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 524

VET: 17,5 gram

VEZELS: 29,2 gram

EIWIT: 40 gram

KOOLHYDRATEN: 41,5 gram

Bereidingswijze

  1. Doe de kip, laurierblad, preiringen, bouillon, bleekselderij en komijn in een passende pan en breng aan de kook.
  2. Zet vervolgens het vuur laag en laat 20 minuten trekken. Schep om de 5 minuten het gestolde eiwit eraf met een lepel.
  3. Haal de poten eruit en verwijder het vel. Pluk het vlees en doe dit terug in de pan.
  4. Voeg de broccoliroosjes, courgette en gesneden paksoi toe aan de bouillon en warm 5 minuten op.
  5. Voeg de linzen toe en naar smaak peper en zout.
  6. Strooi de lente-uitjes er vlak voor het serveren in.

Tip!

Serveer met knapperig brood en olijfolie.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je