Recept - Groene asperges met kaas en ei - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Groene asperges met kaas en ei

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Kommetjes met groene asperges, gekookt ei en kaas

Hét recept voor het aspergeseizoen

10 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 25 ml witte wijn azijn
  • 25 ml olijfolie
  • 12 groene asperges
  • 50 gram sjalot, in halve ringen
  • 2 eieren, 6 minuten gekookt
  • 30 gram Padano kaas
  • Peper en zout

CALORIEËN: 149

VET: 10,8 gram

VEZELS: 0,4 gram

EIWIT: 8,5 gram

KOOLHYDRATEN: 2,9 gram

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met ruim water en een snufje zout op een warmtebron.
  2. Roer ondertussen sjalotten, azijn, olijfolie, peper en zout tot een vinaigrette.
  3. Snijd de harde onderkanten van de asperges af.
  4. Als het water kookt, voeg dan de asperges toe en laat 5 min koken. Koel ze vervolgens in koud water zodat ze niet verder doorgaren.
  5. Haal na 2 minuten de asperges uit het water en dep ze droog met keukenpapier.
  6. Verdeel de asperges over 4 kommetjes (eventueel doorsnijden) en besprenkel met de vinaigrette
  7. Snijd de eieren doormidden en verdeel over de kommetjes.
  8. Snijd ten slotte lange repen Padano kaas met de kaasschaaf en leg er bovenop.

Tip!

Lekker met gebakken aardappeltjes.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je