Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
25 ml witte wijn azijn
25 ml olijfolie
12 groene asperges
50 gram sjalot, in halve ringen
2 eieren, 6 minuten gekookt
30 gram Padano kaas
Peper en zout
CALORIEËN: 169
VET: 10,8 gram
VEZELS: 2,9 gram
EIWIT: 9,3 gram
KOOLHYDRATEN: 4,3 gram
Bereidingswijze
Zet een pan met ruim water en een snufje zout op een warmtebron.
Roer ondertussen sjalotten, azijn, olijfolie, peper en zout tot een vinaigrette.
Snijd de harde onderkanten van de asperges af.
Als het water kookt, voeg dan de asperges toe en laat 5 min koken. Koel ze vervolgens in koud water zodat ze niet verder doorgaren.
Haal na 2 minuten de asperges uit het water en dep ze droog met keukenpapier.
Verdeel de asperges over 4 kommetjes (eventueel doorsnijden) en besprenkel met de vinaigrette
Snijd de eieren doormidden en verdeel over de kommetjes.
Snijd ten slotte lange repen Padano kaas met de kaasschaaf en leg er bovenop.
Tip!
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je