Recept - Griekse yoghurt met mango en noten - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Griekse yoghurt met mango en noten

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Twee glazen Griekse yoghurt met mango en pecannoten

Een lekker voedzaam en eiwitrijk toetje

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram mango
  • 12 pecannoten
  • 30 gram honing

CALORIEËN: 235

VET: 16,5 gram

VEZELS: 0,9 gram

EIWIT: 5,2 gram

KOOLHYDRATEN: 14 gram

Bereidingswijze

  1. Schil de mango en leg op de platte kant op een snijplank.
  2. Plaats je hand op de bovenkant van de mango. Snijd met een scherp mes van rechts naar links het vruchtvlees van de pit, begin bij de pit. Draai de halve mango en doe dit nogmaals. Snijd daarna het overgebleven vruchtvlees van de pit. Maak blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
  3. Verdeel de yoghurt over 4 kommen of glazen.
  4. Garneer met mango en pecannoten.
  5. Druip ten slotte de honing eroverheen.

Tip!

In plaats van mango kun je ook nectarines of perziken gebruiken.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je