Recept - Glutenvrije slof - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Glutenvrije slof

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bord met drie stukjes slof met daarop pompoenpitten

Een glutenvrij, eiwitrijk en vezelrijk tussendoortje

40 minuten

10 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram pompoenpitten
  • 100 gram lijnzaad
  • 50 gram hennepzaad
  • 3 eieren
  • 1 theelepel fijn zeezout

CALORIEËN: 365

VET: 29 gram

VEZELS: 6,6 gram

EIWIT: 15,7 gram

KOOLHYDRATEN: 6,1 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom tot een massa. Druk de mix stevig aan in het cakeblik.
  3. Bak 30 minuten in het midden van de oven.
  4. Haal uit de oven en laat in het blik afkoelen.
  5. Snijd met een broodmes in 10 plakjes.

Tip!

Ook lekker met gedroogd fruit, zoals abrikozen of dadels.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je