Lunchgerecht met portobello, feta, spinazie en spiegelei
35 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
20 ml olijfolie
20 ml balsamico azijn
4 grote portobellos
250 gram bladspinazie
1 ui, gesneden in ringen
30 gram boter
4 eieren
150 gram fetakaas
15 gram bieslook, in stukjes van 1 cm
Zout en peper naar smaak
CALORIEËN: 370
VET: 23,4 gram
VEZELS: 2,1 gram
EIWIT: 17,3 gram
KOOLHYDRATEN: 11,4 gram
Bereidingswijze
Zet de oven aan op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak een marinade van 1 eetlepel olijfolie, balsamico azijn, zout en peper. Verdeel de marinade over de 4 portobellos en plaats ze voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna de ovenwarmte uit, maar laat de paddenstoelen warm staan.
Bak intussen in de rest van de olijfolie de uien gaar en laat ze kleuren. Roer daarna de spinazie erdoorheen.
Bak in boter in een andere koekenpan, 4 spiegeleieren.
Verdeel het ui-spinaziemengsel over de warme paddenstoelen. Verkruimel hierop de fetakaas.
Plaats de portobellos op borden of op een platte schaal. Verdeel de 4 spiegeleieren erover en daarbovenop de bieslook.
Tip!
Lekker met volkorenbrood!
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je