Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
4 eieren
1 theelepel gembersiroop
2 eetlepels volle yoghurt
4 eetlepels Parmezaanse kaas, snippers of rasp
12 pecannoten
2 gedroogde abrikozen
20 gram tuinkers
Peper en zout
CALORIEËN: 171
VET: 11,8 gram
VEZELS: 1,5 gram
EIWIT: 11,3 gram
KOOLHYDRATEN: 3,9 gram
Bereidingswijze
Zet een pan met water op. Laat de eieren in kokend water zakken en kook voor 8 minuten. Laat ze in koud water afkoelen.
Droog de eieren met keukenpapier en halveer over de lengte. Haal de dooiers eruit.
Prak de dooiers met een vork en voeg de yoghurt toe. Voeg de gembersiroop, peper en zout toe en meng.
Snijd de abrikozen in vieren. Breek de pecannoten in stukken.
Schep de dooiermix in de eiwitten en garneer met Parmezaanse kaas, abrikoos en pecannoten.
Leg op een bord en bestrooi met tuinkers.
Tip!
Ook lekker bij de lunch, bijvoorbeeld met volkoren toast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je