Dit 'courgettebootje' zit boordevol groente en vezels
15 minuten
2 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 courgettes
140 gram kikkererwten uit blik of pot, uitgelekt
4 tomaten, in blokjes gesneden
75 gram mais uit blik of pot, uitgelekt
2 eetlepels crème fraîche
2-3 takjes peterselie, fijngehakt
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 322
VET: 10,4 gram
VEZELS: 15 gram
EIWIT: 13,2 gram
KOOLHYDRATEN: 42,6 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de courgettes over de lengte doormidden en schraap met een kleine lepel de kern eruit.
Kook ze vervolgens beetgaar in een pan met water en een snufje zout.
Spoel de courgettes met koud water en leg ze in een ovenschaal.
Meng de kikkererwten, mais en peterselie met de tomatenblokjes en vul de courgettehelften met het mengsel.
Bak de courgettes ongeveer 8 minuten in de oven.
Garneer als laatste af met 2 lepels crème fraîche en breng op smaak met peper en zout naar wens.
Tip!
Bewaar dit gerecht maximaal 1 dag in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je