Dit gerecht is fris door de limoen en pittig door de gember
90 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Verhit de oven op 180 °C en pof de hele zoete aardappels in schil 1,5 uur tot ze gaar zijn.
Verwijder de schil van de aardappels en pureer ze samen met de gemberplakjes. Breng op smaak met peper en zout. Maak de puree eventueel dunner naar wens met water of melk.
Snijd 3 inkepingen in de huid van de zalm en leg ze in een stoommand. Stoom ze boven een pan met water gaar in ongeveer 6 minuten.
Voor de limoensaus (optioneel):
Verhit een pan op matig vuur en bak de gember, knoflook, limoenrasp en citroengras kort aan.
Giet de kokosroom erop en houd ongeveer 30 minuten tegen de kook aan.
Als de saus de juiste dikte heeft: maak af met de limoensap, vissaus, honing, peper en zeezout.
Tip!
Geen liefhebber van zoete aardappel? Dit gerecht is ook heerlijk met gewone aardappels.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je