Recept - Gestoomde zalm met puree - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gestoomde zalm met puree

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Gestoomde zalm met zoete aardappelpuree

Dit gerecht is fris door de limoen en pittig door de gember

90 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 800 gram zoete aardappel
  • 4 stukken zalmfilet
  • 1 eetlepel gemberplakjes (potje ingemaakte gember)
  • Peper en zout
  • Scheutje melk (optioneel)

 

Limoensaus (optioneel):

  • 500 ml kokosroom
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 1 eetlepel vissaus
  • Anderhalve eetlepel limoensap
  • Anderhalve eetlepel honing
  • Peper en zout

CALORIEËN: 545

EIWIT: 33,6 gram

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven op 180 °C en pof de hele zoete aardappels in schil 1,5 uur tot ze gaar zijn.
  2. Verwijder de schil van de aardappels en pureer ze samen met de gemberplakjes. Breng op smaak met peper en zout. Maak de puree eventueel dunner naar wens met water of melk.
  3. Snijd 3 inkepingen in de huid van de zalm en leg ze in een stoommand. Stoom ze boven een pan met water gaar in ongeveer 6 minuten.

 

Voor de limoensaus (optioneel):

 

  1. Verhit een pan op matig vuur en bak de gember, knoflook, limoenrasp en citroengras kort aan.
  2. Giet de kokosroom erop en houd ongeveer 30 minuten tegen de kook aan.
  3. Als de saus de juiste dikte heeft: maak af met de limoensap, vissaus, honing, peper en zeezout.

Tip!

Geen liefhebber van zoete aardappel? Dit gerecht is ook heerlijk met gewone aardappels.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je